Nieuws van de HOP

HOP plaatst tegel blinde geleidestrook station

Frans van Marle heeft aan de bel voor de veiligheid van de blinde en slechtziende! Hij signaleerde frequent geparkeerde scooters en fietsen op de blinde geleide strook. En met resultaat: waarschuwingstegels zijn (eindelijk) geplaatst bij het stationsplein. Nu kan iedereen goed zien dat deze blinde geleidestrook vrij moet blijven van fietsen en scooters. Frans  heeft terrecht de aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situaties die kunnen ontstaan als de blinde geleidestrook niet vrij is. Bij navraag aan de foutparkeerders bleek het niet eens opzet te zijn maar vaak onwetendheid van de scooterrijders.
Wethouder Leo Dickhoff (midden) en raadslid John Does (links) plaatsten op 30 maart de eerste tegel. De stoep is al smal tussen de fietsenstalling van Rataplan en de bloemenkiosk op het stationsplein. Midden daarover heen loopt ook een blindengeleideroute. Dat kan allemaal net, als er tenminste geen fietsen op die strook worden gezet. En dat is vaak het geval, merken blinden en slechtzienden die daarvan gebruik maken.
Ambtenaren van de gemeente (Boas’s) houden daar wel toezicht, maar niet iedere dag. Wethouder Dickhoff: ‘We hopen dat deze tegels mensen toch even aan het denken zetten en dat ze hun fiets dan niet meer op de blindenstrook parkeren.’